Turtite picante, la tigaia grill

de RODIMUR in Piine, 21 Noi 2018 | 3264 vizualizari

 

Încă de anul trecut îmi doresc să fac turtițe picante la grill și iată că odată cu venirea Postului Crăciunului, a venit și rândul lor să le prepar. 
Rețeta aceasta de turtițe diferă de aceea a turtițelor obișnuite, nu numai prin adaosul de condimente, ci și prin faptul că aluatul nu se frământă cu apă caldă, ci cu apă minerală, care-l va face aerat și bine crescut.
Din ingredientele de mai jos am făcut 4 turtițe pufoase și gustoase.

 

INGREDIENTE

  • 500 grame de făină albă
  • 20 grame de drojdie proaspătă
  • 1 linguriță de sare fină
  • 1 linguriță de zahăr tos
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 275-300 ml de apă minerală
  • 1/2 linguriță de piper negru
  • 1/2 linguriță de boia de ardei dulce
  • 1 linguriță de chimen măcinat
  • 1 linguriță de oregano
  • 1 linguriță de ierburi de grădină
  • făină pentru modelat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Turtite picante, la tigaia grill:

Făina albă cernută se pune în vasul pentru frământat și în ea se adaugă: sare. piper, boia, oregano, ierburi de grădină și chimen măcinat.

După ce s-au amestecat bine aceste ingrediente uscate, se face o adâncitură în mijloc și se pune drojdia proaspătă fărâmițată și zahărul.

Se adaugă apa minerală, puțin câte puțin, până ce se dizolvă atât drojdia, cât și zahărul și se încorporează toată făina.

Se adaugă și cele două linguri de ulei de măsline și se frământă până ce aluatul devine elastic și nelipicios.

Se lasă aluatul la dospit, într-un loc călduros, ferit de curenții de aer rece.

Când aluatul și-a dublat volumul, se pune pe planșeta de lucru pe care s-a presărat făină, se mai frământă puțin, pentru eliberarea bulelor de aer și se taie în patru părți egale.

Din fiecare bucată de aluat se face o bilă, care se aplatizează.

Se acoperă turtițele cu un șervet curat și se mai lasă 10 minute să crească, după care se prăjesc la tigaia grill (încinsă în prealabil) la foc mic, pe ambele fețe, ca să se rumenească frumos și să se pătrundă.

TIPS-URI

1

Amestecați bine condimentele cu făina, ca să se distribuie uniform.

2

Puteți folosi și alte condimente, care vă plac.

3

Puteți folosi ulei de floarea soarelui, dar la aceste turtițe picante, uleiul de măsline este mai potrivit.

4

Înainte de a pune turtițele la prăjit, asigurați-vă că tigaia este încinsă. Eventual, puteți să ungeți tigaia cu un strat fin de ulei, măcar înainte de a prăji prima turtiță.

5

Prăjiți turtițele la foc mic, ca să nu se ardă, ci să se pătrundă bine și să se rumenească frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Turtite picante, la tigaia grill" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

RODIMUR 1

26.11.2018, 11:46

Așa e, Daniela...Mulțumesc frumos!

mirela0911 1

26.11.2018, 13:09

Tare bune sunt, mai ales picante!

RODIMUR 1

26.11.2018, 14:29

Așa e, Mirela, m-am convins...Mulțumesc pentru apreciere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paine de casa